EXCLUSIVE DESIGNS BY ARRY

By: ARRY BEADWORKS

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Jul-2009 01:25 Email | Share | | Bookmark
EPISODE BANDUNG

Balik aje dari Bandung pada hari Ahad lepas, akak diserang demam selsema... panic jugak takut kena H1N1, akak terus ke KPJ tapi rupanya specialist hospital tak buat saringan untuk H1N1, akak disuruh ke Hospital Besar Tuanku Jaafar. Alhamdulillah bukan H1N1, cuma demam biasa jer, dapatlah MC 2 hari.. sempatlah akak mengerjakan baju Cikgu Norly dari Kelate ni.. buat kat lengan jer.. gambar gelap sikit.. sebab cahaya kurang... amaturlah katakan..



OK.... what can I say about Bandung? Syurga membeli-belah? Well... xdalah syorga sangat... kira oklah.... seronok jenjalan dan menghabiskan duit... barang imitation banyak... kena pandai cari tempatlah.. Akak suka factory outletnya mcm Rumah Mode, Secret, Bale Anak... ish... mcm-mcm lagilah.. x tersebut, semuanya akak dah redah kat Jalan Dago & Sukajadi tu.. capek giler... sesetengah outlet tu banyak yang dah xda size... frust jugaklah.. mcm kat Malaysia jer... rata-rata yang datang shopping dari Malaysia.. semuanya cakap melayu..

Ni kat Victoria, masa mula-mula sampai... dekat ngan hotel


Ni kat Paris Van Java, I like... lah.. kawan akak beli kasut Nine West kat sini 70% Discount... berbaloi, tapi tingginya 3"... wei... boleh patah pinggang dibuatnya... kalau ada slipdisc mcm akak ni, x payahlah nak feeling-feeling catwalk ok... Tapi dengar ceritanya kawan akak dah posing kasut ni kat ofis tapi sempat bertahan sekejap jer... pastu terus sarung sandal balik.... he he he... mintak ampun...... sakit pinggang...


Ni pulak kat Pasar Baru, kat sini pun akak mintak ampun... woi... ramai banget orangnya bergesel-gesel... ... capek... tengok tu akak lepak aje... akak beli telekong kat kedai belakang tu... kengkawan yang lain borong sakan kain viscose... murah katanya...

Macam-macam kain ade, kalau nak kahwin bagus datang sini, lace meghelip meghelap, boleh order kad kahwin terus... instant jer boleh siap...


Bab makan pulak, akak dah try masakan Sunda & Padang di sana... mestilah x sama macam makanan kita, tapi kira oklah akak telan jer... Akak suka Kampung Daun... tempatnya cantik dan terletak di atas bukit... kiri-kanan nursery, mewah dengan cara kampong... best... tempat ni mesti pergi.. kalau you all ke Bandung...

Ini Wastafel... tempat basuh tangan...

Ini tempat memanaskan badan, kat sana sejuk... atas bukit...

tapi yg x kellasnya kan akak boleh order spaghetti...

dan minum air sirsa (durian belanda)... yg hijau tu jus apulkat(avocado).... memang sedap

Ini tengah lepak kat Rumah Mode

Ini pulak dekat dengan Toko Tiga... kata supir tu, "kalau ke Bandung tidak ke Toko Tiga maknanya belum ke Bandung Bu"... akak pun berkobar-kobarlah penuh semangat ke sana.... tapi ternyata... jeansnya ciplak belaka.... sodih akak..

Dalam sodih-sodih pun habis jugak 7 juta.............. ehem-ehem rupiah jer...........
Quote:
Dana, gambar banyak tapi x sampai lagi... kene tunggu diorang email kat akak


Sunday, 5-Jul-2009 11:14 Email | Share | | Bookmark

Dup dap dup dap.... akak berdebar-debar ni, hari Khamis ni nak ke Bandung.. seronok ada risau pun ada. Seronok sebab nak gi shoppinglah kan, risau sebab nak tinggalkan anak-anak especially yang kecik sekali tu sebab akak masih breasfeed dia walaupun dia dah tiga tahun. Pastu risau pasal Selsema B*b* lagi.... takkan nak cancel pulak... dah booking lama dah. Hari tu akak dah pernah cancel trip ke Surabaya sbb takut gempa bumi katanya...... so burn camtu ajer... tapi skali ni akak nekadlah nak pegi... tawakkal jer lah..

Jadi akak terpaksa pulun jugak menjait... untuk cover 4 hari yang xda ni.... sebab jahitan untuk raya dah banyak masuk dah ni, tu belum lagi yang booking pakai mulut... end of this month akak x terima lagi tempahan yer....





Yang ni pulak baju bidan terjun yang terpaksa akak siapkan sebab katanya nak pakai pegi alumni TKC hari Jumaat ni, dah kawan baik terpaksalah buat walaupun sedikit keberatan.. simple pun xpa katanya .. x sampai hati pulak akak nak reject... akak guna ajer manik & labuci yang ada dalam simpanan akak.. nak pegi beli memang dah suntuk .. harap Kak Zu di Cyberjaya tu puas hati...

Kak Zu ni Engineer, dulu satu ofis ngan akak tapi sekarang ni anak dia pulak satu ofis ngan akak, Engineer jugak rasanya... dari kecik akak tengok budak tu... sekarang ni dah satu ofis pulak... yang best tu kat ofis ni dah tentulah dia panggil akak "auntie"........ tapi jangan panggil kuat-kuat ek................ he he he





Quote:
Dana, akak memang nak carik kat sana ni manalah nak tau ada manik-manik yang kat Msia ni xda, jahit bawah meja yer.... no comment... he he he


Quote:
Ina, InsyaAllah


Quote:
Ai, alahai.... borong cheapbeads lah nampaknya kat sana, kat mana jual tu tau tak? senang x payah nak cari-cari kedai terus serbu jer....10 juta x cukup ye... nampaknya balik dari sana kena pulun jaitlah... nak cover balik ongkosnya...

Quote:
Ratna, boleh cuba call Mirna 628122378131, dia ni Kedahan tapi kahwin ngan orang Bandung dah duduk sana 12 tahun. Akak jumpa dia kat sana, dia handle satu group dari Melaka


Tuesday, 30-Jun-2009 06:42 Email | Share | | Bookmark
CHIP BEADS

Siapa berminat nak beli sila email akak yea, akak boleh tolong belikan... warna very limited x semua warna ada, sebab tiba-tiba aje... macam laku sesangat chip beads ni.. nanti akak bagi tau costnya termasuk poslaju...



Quote:
Nori, check email ye


Monday, 29-Jun-2009 01:13 Email | Share | | Bookmark
CHIP BEADS 2

Tak dapat jugak akak nak siapkan baju ni, tinggal lagi dua inci nak siapkan lengannya, manik pulak kehabisan... tensi betul.. nak kena pegi beli lagi... Berat jadinya baju ni, agaknya Reporter Bernama ni nak interview siapa pakai baju ni...





Quote:
Zue, boleh order ngan akak, nanti akak pegi InsyaAllah akak belikan, email akak bagi tau color apa yang nak, color very limited ye... akak esok atau lusa dah nak pegi...


Quote:
Yan, akak dah lama korbankan rantai-rantai akak.... tapi akak buat kat baju sendiri jer, kat customer akak tak buat


Quote:
Nori, mula-mula jait memang x cantik, bila dah penuh baru naik seri


Quote:
Balq, CETAK ROMPAK???? biarlah... asal diorang bahagia, kita pun bukan ada IP nak charge orang cetak rompak design kita...


Quote:
Zue, yang itu akak jait kat chiffon, memang siksa sbb x letak kain keras & berat sikit... nak jait kat kain apa-apa pun boleh tapi kat kain plain lagi cantik.. kalau kain bunga-bunga nanti nampak berserabut.... pastikan tailor letak kain keras kat leher ngan lengan tau..


Quote:
Syifa, xdelah jual, tolong belikan aje, bila akak pegi baru akak boleh belikan


Tuesday, 16-Jun-2009 08:38 Email | Share | | Bookmark
MALAZZZZZZZZZZ...

z z z z z z z ....................... ngantuk betullah... Simple x? Akak takut teroverlah, sebab tuannya nak simple ajer....





Quote:
ummuafiq, boleh jer


Quote:
Dana, memang cutelah!


Quote:
Sarimah, TQ


Quote:
Wanie, boleh ajer nak hantar sekarang, mungkin end of July baru tutup dan bukak balik lepas raya


Quote:
Syifa, alamak... belum bagi namalah... why not you jer yang suggest


Quote:
Lieya, tapi tak overkan....sweet ker? berjerebu mata u ni


[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net